2009-09-17 9 瀏覽
放假入左長洲hea,天氣熱,周圍行下都已經成個人濕哂……之前入過幾次都唔知係邊,間野個大名都叫聽過下,於是今次就一於決心拜訪下。叫左最出名既火焰正山加杯酸May May柑桔特飲,野飲就好快到,個雪山都搞左有10mins先有得食,上台前位姐姐就拉哂窗簾,搞到個場黑monk monk,然後就著住火咁拎過黎,呢下幾過癮。好啦,唔講廢話。首先,雪山杯野真係無咩特別,玩火個下我仲覺得求其左,火好快就熄,杯入面既雪糕叫做好野,好野唔係指味道,而係我唔能分出佢係自家製雪糕定買番黎既食材,不過講到尾係無特別。杯特飲就出色,重點係我地以為佢係一杯好酸既柑桔梳打水,但佢只係有少少酸姐,arm arm 好,又酸神,飲得過。如果論甜品,作為招牌菜,我覺得係失望左。同埋,我覺得幾貴,杯野飲合理,雪山唔合理,希望係因為咁arm 失手。
放假入左長洲hea,天氣熱,周圍行下都已經成個人濕哂……

2009-09-17
  • 酸May May柑桔特飲