2017-09-24 177 瀏覽
一間位於銅鑼灣既樓上舖餐廳, 鄰近地鐵站, 交通非常方便。今日正正妹妹生日, 特意預早BOOK定為為她慶祝食生日飯。店內設部分卡位, 更設有多人享用既長檯, 座位很寬敞, 而且最值得一讚係呢度既抽氣做得非常好, 就算附近有唔少人韓燒中, 都唔會有油煙既焗促感。呢度除左有主打既韓燒野食選擇外, 更有多款韓式熟食。入座後, 侍應先送上多款韓式前菜, 每款都別具韓國地道特色~特別係呢度既泡菜, 味道絕對跟韓國所醃製既一樣! 非常正宗!!! 不過呢D前菜就冇得無限添加, 如果想ORDER, 就每碟$10 “牛魔王”既我地揀左一碟 【牛肉拼盤】 HK$388拼盤總可以一次過食多幾款, 包括有 特級牛肋條、牛肋骨肉同埋碎牛肉本身意為一碟肉兩個人食會唔夠, 點知食完之後真係好飽………. 拼盤大大盤, 每款肉都醃得很入味, 甜甜的。唔洗點其他醬汁都夠哂好食! 而且口感都各有不同~ 碎牛肉 – 肉質很林, 而且因為碎, 所以入口唔洗咬都可以吞特級牛肋條 – 肉質相比碎牛肉有口感一點點, 牛味較重牛肋骨肉 – 近骨位既肉很有趙口, 近乎食緊較林既軟骨位 我地每人order左個飯送, 所以整體都食到好飽。最

呢度除左有主打既韓燒野食選擇外, 更有多款韓式熟食。

“牛魔王”既我地揀左一碟 【牛肉拼盤】 HK$388
牛肉拼盤

特級牛肋條 – 肉質相比碎牛肉有口感一點點, 牛味較重

牛肋骨肉 – 近骨位既肉很有趙口, 近乎食緊較林既軟骨位

我地每人order左個飯送, 所以整體都食到好飽。最後, 餐廳仲送我地每人一球雪糕作甜品, 為這晚餐畫上完全句號。

牛肉拼盤