2022-07-05
今次到訪呢間食fusion漢堡包嘅餐廳🍴吸引我去嘅絕對係個甜品🥳 超出名嘅ice cream bao終於比我食到嚕🤪🧑🏻💼服務: 成間舖頭得兩個人serve客 想叫佢哋拎杯水都等得有幾耐🥺希望之後有所改善~🪵環境: 餐廳有得揀坐舖頭內或者露天位置⛱春天秋天坐出邊吹下風都好唔錯🤟🏻🥢entrée: pork belly bao🍔 ($88)呢個漢堡包最特別嘅係:用饅頭做皮🤤 而且冇用牛油煎過先上枱 冇咗平時咁肥膩🤞🏻就算破戒都冇咁傷心啦🤣 中間嘅餡有慢煮豬腩肉~真係好淋身🫶🏼 而且肥膏同肉嘅比例啱啱好✅ 咬落去肥瘦都食到晒 超滋味!! 其他配料仲有大蔥紫蘇葉沙律🥗 同慢煮腩肉都好夾 所以下次再去我一定會encore✨desserts: 🥢green tea ice cream bao🍵 ($38)🥢salted ice cream bao🍦($38)都係甜品最好食🙌🏻 炸饅頭包皮炸至金黃色🌟分別夾住抹茶同埋雲呢拿雪糕🍨 細細個好的骰 係成個lunch嘅點綴🥰 嗚嗚好滿足!!🪐my pick: green tea > salted
🥢salted ice cream bao🍦($38)
🪐my pick: green tea > salted