2021-06-08 35 瀏覽
H8的食店真係多到不能再多,不過我次次都係食日本野、西餐,又或者係串燒多,我反而唔知呢度原來有打邊爐。正是上次來才看到有人來過,就試下個質素,原來呢間胡爐係集團,喺大陸都有分店,似乎幾勁,相信質素應該唔差。胡爐似是走精緻路線的火鍋,但地方都幾舒適,又有靚私人房,我今晚就同家人食飯。同阿爸阿媽去有咁嘅arrangment幾好。來到選鍋底,有雞、鴨、豬手選擇,我地分兩枱,要左兩個鍋,選了雞同鴨,豬手太多肉。我最愛雞煲,勁惹火,辣辣地,雞又大件。然後我有海鮮拼盤,好高質素,你知有時海鮮可以好普通,真心幾好,最好食係扇貝同鮑魚。牛有幾種,相對海鮮就無咁出色,但當然都幾好。最後任食有好多嘢食畀你選擇,我覺得最開心係有薯粉同丸類,以咁嘅水準每人都係$300多少少。值得同朋友食下,同家人更適合。

同阿爸阿媽去有咁嘅arrangment幾好。

我最愛雞煲,勁惹火,辣辣地,雞又大件。

牛有幾種,相對海鮮就無咁出色,但當然都幾好。

值得同朋友食下,同家人更適合。