2022-08-27
▫️酒精漢堡包🍔😲‼️ 第一次聽👂🏻 好有創意💭 而我又最鐘意試新野,所以專程黎試下😋🐔 朗姆酒椒麻香脆雞堡 $73▫️原本想揀手打牛肉🐮 但一見到椒麻同雞呢個組合就招架唔住🤤 其實本身麻麻地rum酒,但為左酒精burger而黎又無理由唔試下🥸▫️雞炸得好脆,鮮嫰多汁🥳 加埋煎香左既大蔥同洋蔥,好香好甜🧅 椒麻味就唔太重,唔食辣既朋友都handle到🥸▫️酒放係一個小吸管,再插落舊肉到,試左第一啖無酒然後先唧,唔算太大分別,食到最後發現啲酒會漏落包裝紙到😂🍟 Set Combo +$18▫️combo有薯條同無酒精飲品🍹 薯條面有微辣粉,唔洗點醬都夠味🍟 唔好以為望落好少,食完都非常飽🤰🏻 飲品就要左減肥之選soda water😬🫧🥃 伏特加吞拿魚海膽醬牛油果漢堡 $93▫️吞拿魚邊輕輕煎過,變成半生熟既質感✨ 用埋海膽醬同牛油果醬,個包即刻變得高級左😎▫️配料仲有羽衣甘藍、蕃茄、生菜🥬 感覺好fresh🍃▫️一樣酒放係吸管到,再吱落舊肉到🥃 酒味都係唔太重,不過勝在有gimmick🤣🐟 吞拿魚海膽醬牛油果漢堡 $88▫️同上面個包一樣,只係小童-friendly無酒精版👧🏻Tipsy burger📍鰂魚
🐔 朗姆酒椒麻香脆雞堡 $73
🍟 Set Combo +$18
🥃 伏特加吞拿魚海膽醬牛油果漢堡 $93
▫️配料仲有羽衣甘藍、蕃茄、生菜🥬 感覺好fresh🍃
🐟 吞拿魚海膽醬牛油果漢堡 $88
▫️同上面個包一樣,只係小童-friendly無酒精版👧🏻
Tipsy burger
📍鰂魚涌海澤街5號海暉大廈地舖