2024-01-10
翻開菜單,就見到佢話有個「口水雞」,點得出名呢?原來真係有料到,吃落好夾,醬汁辣中帶甜,雞肉綿滑得嚟又保持住彈性,恰到好處嘅辣,手都停唔到口啊!🌶轉個口味,試吓「雞絲粉皮」。光係睇落都覺得解渴,粉皮咬落有勁,微微嘅麻香好惹味,加上雞絲咁滑,唔麻唔辣嘅朋友嚟講啱晒。點都要點碟「酸菜桂魚」,海鮮控嘅我最期待。桂魚滑到出神,晶瑩剔透嘅肉質好入味,湯汁酸香爽口得黎唔過分酸鼻,嗰酸菜同魚就係絕配。又點了「糖醋魚塊」,唔止魚肉夾帶着脆皮,外層糖醋醬滋味亦剛好,青椒洋蔥提鮮,係噉食都唔覺膩,對面個friend嘅筷子都快過我!真係冇法子,不提下「農家拆骨肉湯」,湯底清新得嚟充滿薑香,飲落好舒服,肥而不膩嘅豬肉同嫩豆腐咁搭配,暖笠笠嗰種,整體好補。仲有服務嘅話,店員禮貌又親切,服務周到,整體食得好滿足,肚囊囊嘅好幸福。下次過嚟,一定要叫多幾個友人一齊嚟share啲美食,保證再有新發現!🍽🎉👍