2021-06-13 389 瀏覽
有人話想響灣仔叫鴨,就黎咗呢度試星期六嘅晚飯。一早book 咗。去到發覺勁多人。好彩早到半粒鐘嘅我哋都安排到位。裏面唔係坐卡位嘅都真係好逼吓。Serve 我哋個姐姐擺餸響我哋檯都成日要企直俾其他職員過...睇過四人餐,覺得唔係特別抵食,尤其是鴨得半隻,唔夠喉。散叫。松子魚:其實炸得幾好,但個汁屬於甜,有朋友嫌甜得滯直情放棄。黑醋骨:骨冇事。汁杰,都係偏甜。重口味。北京填鴨:隻鴨有個特別點,就係佢切咗幾粒肥皮俾你點砂糖食,正如佢介紹,真係入口即溶兼香嘅。至於隻鴨都Ok. 半肥瘦咁。片得都夠薄。不過唔鐘意佢個皮,佢個皮好似加咗木薯粉咁,煙煙韌韌咁,連埋啲鴨同餸食好滯。醉雞:正常。雞滑。但酒唔夠香。紅油抄手:皮薄餡多,唔算辣。幾好味。環境黎講雖然佢裝修唔錯,但成個氣氛都非常趕。唔係啲職員趕你,係啲職員本身好似做緊茶餐廳咁,跑黎跑去,啲碗碟聲好勁。個餐廳叫古琴雅苑,但裏面完全唔係嗰回事。總結:嘢食唔差但啲汁好重口味,環境太趕,應該冇下次。

黑醋骨:骨冇事。汁杰,都係偏甜。重口味。
醉雞:正常。雞滑。但酒唔夠香。
紅油抄手:皮薄餡多,唔算辣。幾好味。

總結:嘢食唔差但啲汁好重口味,環境太趕,應該冇下次。
松子魚
北京填鴨