2019-08-21
依家野真係朋友唔帶我黎都唔會知道,因為佢喺奧海城嘅出邊,行行吓商場都唔會行出去。去到發現間野細到不堪,我記得好似六七張枱都俾多佢。order 要用 QR code,老人家點會識。。。酸菜魚我哋嗌咗完全唔辣,因為老人家喺度唔想佢哋咁重口味,啲魚肉有少量魚骨,酸菜好耐冇食過真係好惹味,份量都幾足,當然唔可以同深圳嗰啲餐廳比,個啲係啲魚肉食極都食唔完,但香港呢個價錢算係ok了。呢碟回鍋肉係令到我有啲失望,因為佢好辣,但唔緊要如果你整得好好食好惹味嘅話,就算辣我都會食到唔停口。可惜嘅係佢啲蔥定係青椒都太老,有啲係趙唔開架,有渣。回鍋肉當然就係好多肥肉啦,我係預咗,但係佢又炒到乾得滯,好硬咁。呢個蔥油拌麵真係好食又好抵!香口又有咬口,不錯。平凡如此一碟炒菜都不錯,有鑊氣,小小太鹹但係可以接受。我哋仲要嗌左個暗然銷魂炒飯,不過唔記得咗影相,個炒飯好有鑊氣,好多午餐肉,又不貴,好食。總括嚟講,小小重口味,唔係成日食都唔錯。
人見人愛酸菜魚
川香回鍋肉
蔥油拌麵
呢個蔥油拌麵真係好食又好抵!香口又有咬口,不錯。
清炒綠色時蔬
平凡如此一碟炒菜都不錯,有鑊氣,小小太鹹但係可以接受。
總括嚟講,小小重口味,唔係成日食都唔錯。