2014-11-07 2187 瀏覽
家住荃灣,周不時都會經過此店,人流都唔算少,只係未有衝動想光顧此店,感覺總是興趣不大。直到見到團購網經常有此店既優惠,終於的起心肝,買左$18/4件生煎包x3張團購劵。今日見團購劵限期快到,決定同男友去試下佢既出品。落單時出示團購劵,店員提醒: 團購既食品係唔可以堂食!所以我倆只能響門外坐著高凳,望住開放式廚房,隔住玻璃同裡面既食客面對面咁食,真尷尬!講返“馳名生煎包”,小小一個既生煎包,面頭灑上蔥同芝麻,個底都算煎得香脆,配埋醋食都幾好味。不過,我倆食完生煎包後,都一致認為生煎包內既肉湯都令人好口渴,這足已證明 ”味精作怪”! 生煎包同小籠包一樣,都係靠內裡既肉汁湯底,如果肉汁只係以強勁既味精去加強食物味道,Sorry,如此 ”重口味”既食物真係唔岩我。只可一,不可再!

生煎包
2014-10-10
10 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
團購