餐廳: 雲桂香米線專門店
資訊:

2021-10-30 1508 瀏覽
話說襯放午飯,走一趟SOGO感謝週。Mission completed 後,食個快飯。米線迷嘅我,揀左雲桂香 @yugu_noodle。香港米缐界,除咗譚仔家族外,雲桂香都可以話係數一數二嘅「名門望族」🤣,佢嘅重口味亦深得我心🥰雲記(注:雲桂香嘅暱稱)之所以深得我心,主要有幾個原因:1)有豐富嘅配菜:芽菜、韮菜、酸菜、肉碎等,唔使另外點。凈係點小湯米線,其實都已經好豐富,都够好味。(當然,為食之人,會想要多啲其它餸,尤其腩肉,下面再分享)2)酸辣湯底够濃味。重口味嘅我,最怕太單調嘅酸辣湯底。同埋湯嘅顔色係鮮艷嘅椒紅色!見到呢種紅,DNA內置辣嘅慾望就會啟動,唾液腺亦隨之活躍起來😆(利申:本人只愛酸辣湯底,十分專一,所以唔知其它湯底如何。Soly =>) 3)環境乾淨,設備方便。4)出色腩肉:雲記腩肉係用糖同埋醬油醃製過,係濃厚嘅甜咸混合嘅味道。5)今次新試嘅龍蝦肉卷有驚喜!濃厚鮮蝦味,有口感!值得一試😊一句講晒:濃味!豐富!重口味!我鍾意🤗今次出事嘅點係➡️太耐無食,唔記得咗雲記辣嘅程度,嗌咗中辣!!!之後,發現佢嘅中辣都好辣,辣到我唔能夠好好地enjoy其它食材😣冇嘢嘅,有時食

雲記(注:雲桂香嘅暱稱)之所以深得我心,主要有幾個原因:
3)環境乾淨,設備方便。

一句講晒:濃味!豐富!重口味!我鍾意🤗

冇嘢嘅,有時食辣總會有遇上挑戰自我嘅機會。正所謂「食辣嘅旅途流流長,總會遇上幾次CLS嘅辣。」😌

LadyB CP值:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️