2018-09-08
呢間順德公係一間比較細間嘅茶樓, 因為華員會就嚟重建, 驚冇得再去食第二次, 所以今日特登嚟到再食多次。經過洗手間出面都見到,華員會部分嘅設施已經拆掉。聽啲員工講話佢哋間酒樓重建咗會更加靚.... 叫我記得再去嗰度食嘢認識呢間餐廳係因為華員會, 華員會定期都會喺ewyp 出示呢間茶樓嘅資訊。每一碟炒野都好大碟,份量夠, 不過有時候大廚嘅質素好唔穩定, 明顯睇得出係兩個大廚,而且風格好唔同,一個大廚煮嘅野食比較偏鹹,另一個大廚煮嘢食質素就好好食。乾炒牛肉,雖然有啲油膩,同鹹咗少少,但係好夠鑊氣。 間酒樓用嘅食材都好大份,新鮮, 聽員工講乾炒牛河係呢度最出名嘅用料足又多,唔呃人。鹹魚雞粒炒飯葱花嘅香味全部帶曬出嚟, 炒飯粒粒分明,乾爽, 用菜心梗煮嘅炒飯咬落去又爽口,又脆。門口張貼嘅 資料 同ewyp一樣
經過洗手間出面都見到,華員會部分嘅設施已經拆掉。
用料足又多,唔呃人。
鹹魚雞粒炒飯
門口張貼嘅 資料 同ewyp一樣