2023-11-03
再嚟尖沙咀覓食,今次要嚟嘅印度餐廳正正就係喺之前介紹過嘅樂意點心樓上,由於係樓上所以要由漢宜大廈上去😆😆餐廳嘅佈置有唔少印度特色嘅擺設,仲有一面有bollywood嘅牆紙,上面有睇落好似好出名嘅印度明星樣😁😜😜瑪莎拉燴雞肉 (Chicken Tikka Masala) $118🐥🐥瑪莎拉係印度香料嘅經典,叫印度菜真係唔少得佢,瑪莎拉汁有蕃茄洋蔥薑絲等等,味道好豐富而且有少少辣好開胃,好適合夾住個naan一齊食,雞肉應該係雞髀肉嚟嘅,相當嫩滑🤗🤗芝士naan (Paneer Naan) $32芝士naan, 剛剛烤起,熱辣辣,但佢並冇拉絲效果,應該係放咗一啲芝士粉在餅皮中間🌟👍👍印度香料檸檬梳打 (Jaljeera Pani Soda) $38第二次飲呢杯印度香料檸檬梳打,覺得好飲咗,依然係有啲辣有啲甜有啲酸有啲香料,但就變得順口咗😆😆🤪餐廳內有唔少外國人過嚟食飯,可能因為尖沙咀啦,都方便佢哋嘅👍👍👍👍🏻👍🏻👍🏻🌟🌟
芝士naan (Paneer Naan) $32