2018-05-09
行到攰攰哋想食碗麵 ,原本想食車仔麵嘅,不過望到。。。北料南麵,主打重慶小麵線,反正未食過,就入去試下先可以自選麵,有重慶小麵線,米線或者係薯粉 , 辣度都可以分別BB辣,小辣,中辣,大辣或者走辣 如果費事諗嘅就可以就咁叫一個傳統嘅牛腩麵或者豬大腸麵要一讚嘅係佢用膠片喺上面用水筆自選餸菜,用完可以抹返下一個再用,夠環保牛腩豬手重慶小麵線,分量好大,好彩我哋兩個人share一碗啫麵質好正, 唔會淋或者硬, 軟硬度適中, 有咬口牛腩同豬手都炆得好入味, 牛腩牛味濃有口 ,豬手唔會有毛, 清理得好乾淨豬大腸豬潤跟薯粉,豬大腸洗得好乾淨,起晒肥油, 薯粉嘅口感都好正,煙煙韌韌好QQ,豬潤又好腍冇筋口水雞38蚊估唔到都有咁大碟 ,差不多有半隻咁濟 ,而且雞肉夠味,唔會比辣味蓋住, 肉質鮮嫩牛展都係26蚊有五大塊 ,爽麻辣黃金皮蛋,夠麻夠辣 蛋王仲係流心嘅添麻辣雲耳,好大碟好爽口麻辣海蜇 ,係用海蜇頭 ,超爽脆炸魚皮,夠薄夠脆油麥菜加腩汁,16蚊咋好大份量呀加六蚊可以加飲品, 呢度嘅自製豆漿同埋菊花蜜都好正尤其是豆漿 ,係自家製咖,所以豆味濃,唔會太甜。 菊花蜜好清潤,食完麻辣飲返啖,簡直係一
北料南麵,主打重慶小麵線,反正未食過,就入去試下先
麵質好正, 唔會淋或者硬, 軟硬度適中, 有咬口
牛展都係26蚊有五大塊 ,爽
麻辣黃金皮蛋,夠麻夠辣
蛋王仲係流心嘅添
麻辣雲耳,好大碟好爽口
麻辣海蜇 ,係用海蜇頭 ,超爽
脆炸魚皮,夠薄夠脆
油麥菜加腩汁,16蚊咋好大份量呀
菊花蜜好清潤,食完麻辣飲返啖,簡直係一流啦
原來我哋叫咗9樣嘢,真係好似食九大簋咁 四個人每人都係幾十蚊咋,抵呀