2024-09-04
最近我去咗重慶大廈食晚飯,一入到重慶大廈已經被熱情嘅印度人包圍,遞上唔同餐廳嘅單張,我哋揀咗一間華達印度餐廳,座位好舒適🙂餐牌花多眼亂,好多選擇,樣樣都想試呀😍拉合爾羊扒 Lahoni Lamp Chop $198絕對是必叫!羊扒外脆內嫩,肉質鮮味,香料好有獨特風味,雖然唔算好平,但絕對值得🤩牛油烤雞 Butter Chicken $118依個烤雞醬汁濃郁,帶有淡淡嘅甜味,雞肉煮得啱啱好,軟嫩多汁。配米飯或烤餅,簡直是完美組合😋蒜蓉烤餅 Garlic Nan $35食印度菜Nan係必點嘅配角,價格超值。餅皮外脆內軟,蒜香四溢,點埋牛油烤雞嘅醬汁,真係絕配😍瑪莎拉奶茶 Masala Tea $25奶茶入面有濃濃的薑味,好香好特別。香蕉奶昔 Banana Yogurt Shakes $42香蕉味濃郁,清新又開胃解膩,仲一啲都唔甜,覺得好健康😋整體嚟講,依餐印度餐令人回味無窮,值得一試!評分:最高為5分治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺華達印度餐廳 (重慶大廈)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓103-104號舖📍尖沙咀/尖東港鐵站D1/L1/N5出口
拉合爾羊扒 Lahoni Lamp Chop $198
牛油烤雞 Butter Chicken $118
蒜蓉烤餅 Garlic Nan $35
瑪莎拉奶茶 Masala Tea $25
奶茶入面有濃濃的薑味,好香好特別。
香蕉奶昔 Banana Yogurt Shakes $42
香蕉味濃郁,清新又開胃解膩,仲一啲都唔甜,覺得好健康😋
整體嚟講,依餐印度餐令人回味無窮,值得一試!
評分:最高為5分
治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺
華達印度餐廳 (重慶大廈)
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈1樓103-104號舖
📍尖沙咀/尖東港鐵站D1/L1/N5出口
#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #TsimShaTsui #TST #尖沙咀 #重慶 #India #印度 #Swagat #華達印度餐廳