2020-06-23
最近心血來潮想吃重慶火鍋,朋友二話不說安排了這家餐廳。入坐先送滋潤糖水”冰糖紅棗雪耳糖水”,你以為好潤,其實好戲在後頭。先用QR code揀湯底食物,枱上已齊備各種醬料,增加衛生程度。食物都可選半份,變相可以試多幾種食物。重慶麻辣大紅鍋重重的麻辣香,加上紅紅的火鍋湯非常吸引,喜歡刺激味蕾就一定唔可以錯過。大骨滋潤鍋剛好與重慶麻辣大紅鍋互補,嚐到辣辣感覺再以大骨滋潤鍋作緩衝,大大豬骨加上蘿蔔粟米,清甜湯底夠潤喉。鮮活海蟶 $39季節限定食物,新鮮又肥美。重慶炸酥肉 $32表面有薄薄的炸漿,炸到外酥內軟,即食、涮湯都可以。美國安格斯優質肥牛 $119靚靚雪花紋,肉質嫩滑。手打蝦滑 $46濃郁蝦香,入口爽彈。特色迷你燕餃 $32迷你燕餃細細粒,一口一隻,韭菜豬肉水餃 $32咬開水餃皮是滿口韭菜豬肉餡。曉宇手打三寶丸 $49大大粒三寶丸,爽口彈牙,用料十足。曉宇苕粉 $29紅薯粉煙韌飽肚,晶瑩剔透,滑脫脫掛湯一流,連同麻辣湯啜入口,香辣刺激。
入坐先送滋潤 糖水”冰糖紅棗雪耳糖水”,你以為好潤,其實好戲在後頭。
食物都可選半份,變相可以試多幾種食物。
重慶麻辣大紅鍋
大骨滋潤鍋
鮮活海蟶 $39
季節限定食物,新鮮又肥美。
重慶炸酥肉 $32
表面有薄薄的炸漿,炸到外酥內軟,即食、涮湯都可以。
美國安格斯優質肥牛 $119
靚靚雪花紋,肉質嫩滑。 手打蝦滑 $46
濃郁蝦香,入口爽彈。
特色迷你燕餃 $32
迷你燕餃細細粒,一口一隻,
韭菜豬肉水餃 $32
咬開水餃皮是滿口韭菜豬肉餡。
曉宇手打三寶丸 $49
大大粒三寶丸,爽口彈牙,用料十足。
曉宇苕粉 $29