2021-01-22
#渝味曉宇 天氣凍左, lunch來一個火辣辣的火鍋暖下身,重慶辣真係激辛辣🍲🍲所以我一定點鴛鴦鍋,有辣有唔辣😅😅✨✨午市優惠 湯底全免,真心抵食👍👍🔹重慶麻辣湯 ,點了普通辣低都真係激辛。火紅色的湯底,亦有陣陣香辣味撲向鼻,好鬼吸引!另一邊的山珍菌湯也不錯 適合不辣的朋友😉😉🔹鮮鵝腸 $62 只需滾10秒,入口好爽脆 又肥大,完全沒有嗅味,證咁清洗得非常乾淨😋😋😋🔹重慶炸酥肉 $32 即炸即食,外層脆脆 內裡的肉也很嫩滑,放湯滾幾秒亦都好味😊😊🔹麻辣牛肉 $42 這個牛肉又是吃辣愛好者必點之一,牛肉淹滿乾辣椒,辣椒粉等等,完全覆蓋片牛肉,肯定又係激辛,試了一件後,我就覺得除了辣,其實牛肉味都好濃 雙重味覺好過隱😉😉🔹鴨血 $42 鴨血大件有厚度,口感腍滑😘😘🔹牛骨髓 $89 質地嫩滑,一口啜進口裡,骨髓淡淡香味再滲入麻辣湯味道,真心大愛❤️❤️❤️🔹香鹵豬大腸 $36. 幾入味😋😋🔹海帶苗 $32 比起吃海帶條鮮嫩,放山珍菌湯一境滾好好帶出海帶苗得鮮味☺️☺️渝味曉宇重慶老火鍋地址: 銅鑼灣渣甸街50號渣甸中心8樓
✨✨午市優惠 湯底全免,真心抵食👍👍
🔹鴨血 $42 鴨血大件有厚度,口感腍滑😘😘
🔹香鹵豬大腸 $36. 幾入味😋😋