餐廳: 傷心酸辣粉 (越秀廣場)
資訊:

2021-12-04 113 瀏覽
呢間連鎖店可以話係香港重慶酸辣粉潮流嘅第一代icon。繼佢以後,可以食酸辣粉嘅地方如雨後春筍,越來越多。LadyB 特別尊敬開創先河嘅領軍者。今日黎呢度重溫一下「始作俑者」既味道。簡單招牌傷心酸辣粉,另加腩肉。湯:預設小辣,其他程度嘅辣要另加兩蚊(🤔呢個做法有別於其他酸辣粉店嘅做法,一般係一個價錢有多種辣嘅選擇)雖然係小辣,有少少麻,都足以令ladyB流晒鼻水🌶😮‍💨。湯底係清甜嘅味湯,都算係有誠意👍🏻配料:有好多脆卜卜嘅花生,好好味!仲有少少肉碎同埋菜,都幾豐富☺️腩肉:用五花腩,肥瘦合宜。可能係ladyB比較重口味,所以覺得腩肉味道唔夠出,如果濃味啲,就更正啦🤗服務一流,工作人員都有禮熱心招呼👍🏻簡簡單單嘅酸辣粉,要保持到果種最初另人趨之若鶩嘅水平,其實都唔容易。

簡單招牌傷心酸辣粉,另加腩肉。

服務一流,工作人員都有禮熱心招呼👍🏻

傷心酸辣粉