2017-03-07
突然心血來潮,想食串燒,於是黎到文英街搵食。入到一間有串燒同雞煲既飯店,從舖外面睇黎就知呢度主打重慶串燒同麻辣雞煲, 岩哂鍾意麻辣既食客餐廳入面似普通大排檔,係一間無特別裝修既食店,無他的反正我地都係為食物而坐底,最緊要係好食。由於我朋友帶住個B女,職員都好好安排位置俾我地,呢次我地主要食串燒,雞煲為有留下一次試,呢度酒水提供齊全,我地即刻點左必食既野,當然係雞翼啦!重有雞腎,豬仔脾,牛舌,青魚,芝士蒜蓉西蘭花,花枝丸同燒茄子。落左單大概10分鐘左右就有得食喇,燒物重有得選擇辣度,大,中,小辣, 佳因我地都食得下辣,想要中辣,職員就提醒我地可選小辣,因為唔夠辣你可以自己另加調味粉加辣的。首先上既係雞腎同牛舌,我自己覺得雞腎燒得過火,有d 硬身,但味道同辣度都ok.之後係串燒我都必食既牛舌,呢間舖燒既牛舌真係好食,外面乾身帶d脆,裡面重有肉汁,好想再食。檸檬雞翼$28 有4 隻, 都幾抵, 另外如果想食得更有風味亦可選擇 雞全翼的燒原隻大茄子原隻大茄子加入大量蒜蓉,蒜香與茄子配搭得非常好, 遠處都聞到好香,我認得這個是必試的蒜蓉芝士野菜有時食太多肉, 都想點一些素菜平均返, 而且又可以健
檸檬雞翼
有時食太多肉, 都想點一些素菜平均返, 而且又可以健康d,.