2023-06-28
日作食堂📍觀塘鴻圖道63-65號鴻運工業大廈地下A號舖餐廳好有日式和風Style🎎,有部分位置設計到學校咁,有木枱木凳黑板,重有一座跳馬箱添,即刻覺得自己返返去學生時代👩🎓👨🎓好懷念呀~夜晚6點開始就有晚市套餐,menu都有幾多選擇,有定食、刺身、魚生丼,重有小食同蛋糕可以order👍G 日式西京燒比目魚定食🐟🍚 $168比目魚有兩件,燒得好香😍魚皮脆脆的,食落相當有魚味又 嫩滑🐟配埋檸檬汁再凸出比目魚嘅鮮味,旁邊嘅酸薑又唔會好辣,酸酸地好開胃,好好食😋I 鹽燒安格斯牛小排定食🐮🍚 $ 198可以選擇七成熟或者十成熟,牛肉大約有10片,燒得好靚,中間重係粉紅色架🐮,而且食落重充滿油脂,配埋飯簡直係正呀😋😋隔離重有d芽菜、木耳同秋葵作配菜,都幾好食,仲可以中和返牛小排嘅油膩感👍跟餐重會有麵豉湯、兩款漬物同埋一杯飲品,麵豉湯好足料,入面有兩隻硯、豆腐、洋蔥等等……味道亦相當濃郁👍今日嘅漬物就係帶子裙邊同鹽漬菜,送飯一流😍,飲品方面,我同朋友就簡左左飲凍玉露茶🍵以濃郁的茶作為今晚嘅結尾👍
📍觀塘鴻圖道63-65號鴻運工業大廈地下A號舖
G 日式西京燒比目魚定食🐟🍚 $168