2017-01-31 4027 瀏覽
見到西環開左間新野 就慕名而去啦個丼仲包碗蜆湯 我個碗都幾鮮甜味美 最好既地方係吾會過咸 而男朋友個碗就吾好彩啦 有一隻蜆有好多黑色既沙 所以佢無繼續飲了~長燒鰻丼一尾 $168一個大驚喜 原來西環都有巨大鰻魚壽司 睇下後面個大爺都束手無策了 一上枱店員連同刀叉奉上旁邊客人都講左聲"好似牛扒甘" 真是不得了親眼望到第一個反應就係又厚又長又闊身 真係贏晒男朋友都食吾晒 兩個女仔可以兩人share 雖有細骨但吾影響 個燒汁又剛好 今日既小確幸 佢開心我就開心了旨花盛丼 $168用上店名命名 依個丼就係滿滿的丹蝦 每魚加牡最愛既塊魚都頗厚所以食落都幾有飽肚感 仲搞到我地仲嗌左兩個小食 整體魚生都新鮮肥美 起碼吾腥 更有我魚邊左口 魚油好香油甘魚鮫 $128一塊係切切實實既魚肉 另一塊係魚腮位 仲嫩啲 而蘸著天婦羅汁 酸酸的很開胃 消膩喔厚燒牛舌 $68厚薄適中 一塊一口 燒得仍帶爽口juicy 加了點黑椒海鹽更惹味 與之前自己燒的真係天壤之別整體都幾好 特別係個鰻魚飯 令我印象深刻!
見到西環開左間新野 就慕名而去啦

長燒鰻丼一尾 $168

旁邊客人都講左聲"好似牛扒甘" 真是不得了
親眼望到第一個反應就係又厚又長又闊身 真係贏晒

旨花盛丼 $168

油甘魚鮫 $128

厚燒牛舌 $68

整體都幾好 特別係個鰻魚飯 令我印象深刻!