2023-03-19
多年前仲記得香港得一間位於西營盤既阿元來了,果時小編食到Lam Lam脷,每一樣食物同台灣腔既中文都真係令你一刻以為自己去左台灣既感覺!🥰自重佢搬左鋪又開左分店之後,小編印象中食過一次但覺得佢個味道再不及以前就好耐無食過⋯但令日經過佢門口都見好多人等候入座,小編就會諗上次係咪只係個別事件而令到小編覺得比以前失色?今次小編決定久別重逢食多次睇吓今次睇法有冇唔同。🔍由於等候入座人數眾多,小編決左以外的賣方式重溫昔日味道!【阿元魯肉飯】$45色水足!魯肉美道又唔錯,唔會太咸或太膩!【 雙色香腸】$42呢單野係小編錯手點,明明想點大腸包小腸,但腸錯揀左雙色香腸,份量好少,不過好彩味道還算ok!【 蚵仔煎】$40蚵仔煎啖啖肉好好食!個汁如果可以濃味多少少會更perfect!【 酥炸就魚】$42佢味道係唔錯的,不過個炸粉漿比較硬而非鬆脆,有啲可惜🥲【 炸花枝丸】$37花枝丸好好咬口,即使外賣凍左都覺得好好食.👍🏻😆
【阿元魯肉飯】$45
色水足!魯肉美道又唔錯,唔會太咸或太膩!
【 雙色香腸】$42
【 蚵仔煎】$40
【 酥炸就魚】$42
佢味道係唔錯的,不過個炸粉漿比較硬而非鬆脆,有啲可惜🥲
【 炸花枝丸】$37
花枝丸好好咬口,即使外賣凍左都覺得好好食.👍🏻😆