2020-07-28
呢間舖頭開舖無耐,我就買左個蛋糕慶祝老公生日,食過返尋味,之後我屋企的蛋糕都係訂呢一間!佢地有現做現賣的生日蛋糕,記得第一次嘗試係老公生日,正諗緊買咩蛋糕好,咁啱經過呢間新舖,見到有抺茶紅豆蛋糕幾特別,離屋企又近近地就買黎試下,半磅蛋糕竟然一百蚊有找!結果一食之下,全家人都大讚好食!個蛋糕底非常鬆軟,啲抺茶cream 一啲都唔漏,仲有燈籠果同士多啤梨係上面,好好食!紅豆餡非常足料,上面同中間都有一層厚紅豆粒,諗起都回味無窮!之後仲試左佢地個粉紅色士多啤梨蛋糕,賣相很吸引,味道當然係一樣咁讚!今次我小朋友生日,已經係第3次食佢地的蛋糕,我訂左個Elsa公仔蛋糕,出面閒閒地都四五百蚊個,呢間$298已經有個,做工仲好靚!個包裝係全透明膠盒,一路攞返屋企,沿途啲人係咁望住,有種羨慕的目光!返到屋企,小朋友一見到好鍾意,全家都食得好開心!蛋糕上面除了水果外,還有粒好好味的馬卡龍!一粒當然唔係好夠,我見佢有一盒盒的馬卡龍賣,下次要買一盒成家好好分享。至於個蛋糕味道就當然係一樣咁新鮮,咁好食!推介推介!!