2017-03-02
好老實 唔係第一次幫襯呢間食店 滿足倒我自己之餘 仲滿足倒我女朋友當我食讚岐烏冬既同時又可以食到佢最愛既綠茶食品 簡直就係WIN WIN呀講下今晚我地叫左D咩食先天氣其實都仲有D涼 所以食甜野之前點都要食D熱食暖暖胃先我叫左個讚岐烏冬 女朋友叫左稻庭麵 兩個既共通點係都係好好味好有咬口 好彈牙 食得出唔係一般係普遍超市買既質素呀! 我地差D連佢個湯底都飲埋呀!飲品方面我地叫左杯焙杯朱古力 可能好多朋友覺得呢杯期間限定咪姐係一杯朱古力 冇咩特別但係我又唔係咁睇 你慢慢飲 朱古力入面 會飲到陣陣既茶香味 而且唔太甜 唔會搶左茶香既味道值得一試呀!到今晚壓軸出場既甜品環節喇我叫左個 焙茶芭菲好老實 我自己其實又唔算係一個太食甜品既人 因為始終覺得D甜品太甜喇 但係呢個焙茶芭菲係少數我中意既甜品 因為其實佢味道其實唔算太濃都係有陣陣茶香味 慢慢食由頂食落去 有唔同既TEXTURE 真係幾正 女朋友就緊係叫綠茶相關既甜品喇 >>特製綠茶餡密又一個喜愛綠茶食品朋友既恩物先將蜜糖倒落去 再配合埋啖啖既綠茶雪糕同埋MONCHI絕對可以令到大家心心
講下今晚我地叫左D咩食先
天氣其實都仲有D涼 所以食甜野之前點都要食D熱食暖暖胃先
好有咬口 好彈牙 食得出唔係一般係普遍超市買既質素呀! 我地差D連佢個湯底都飲埋呀! 飲品方面我地叫左杯焙杯朱古力 可能好多朋友覺得呢杯期間限定咪姐係一杯朱古力 冇咩特別
值得一試呀!
到今晚壓軸出場既甜品環節喇
我叫左個 焙茶芭菲
都係有陣陣茶香味 慢慢食由頂食落去 有唔同既TEXTURE 真係幾正 女朋友就緊係叫綠茶相關既 甜品喇 >>特製綠茶餡密 又一個喜愛綠茶食品朋友既恩物
先將蜜糖倒落去 再配合埋啖啖既綠茶雪糕同埋MONCHI
絕對可以令到大家心心眼
有咁既質素 其實每人都係食200蚊倒 其實我又覺得唔OVER
同埋始終個位太方便 依家諗起都想快D去多次食