餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

5天前 0 瀏覽
令你重複又重複去一個餐廳嘅原因,大概就係因為你覺得嗰度啲嘢好味。然後當你重複去點同一道菜,你會發覺原來可以慢慢品嚐到之前未食過嘅味道特色。如果可以再加上一啲嶄新嘅驚喜食材,就會更加令人樂此不疲 咁樣繼續光顧。🍖一如既往,一定要點一條招牌烤魚,因為佢條魚用炭先烤過,肉質結實,但保持鮮嫩。而且成條魚同個鍋一樣咁長,一路滾下滾下,啲煙不停咁升上嚟,聞一住濃濃嘅辣味,非常刺激食慾。再望遠啲,每一張枱都一定有叫,變成非常之壯觀嘅煙霧景象。🍖今次我嘅集中點,係放喺魚以外嘅配菜,本身跟住個鍋上嘅豆腐,青瓜,紅薯粉,浸喺個湯裡面,夾出嚟食嘅時候,滲滿咗魚味同埋辣汁,實在過癮。今次我哋將本來就咁食嘅菠蘿,都喺辣汁入面浸耐啲,個味道係好到不得了,菠蘿嘅鮮甜冇俾個汁蓋住,反而辣汁令菠蘿變得更加juicy,味道更加突出。我哋又另外叫咗蔬菜拼盤,有蓮藕,薯仔,金菇同埋海带結。爽脆嘅蓮藕仲有海帶結同辣汁一樣咁夾,帶出辣味以外嘅口感。金菇索曬味自不然就好食。最正就係薯仔,一路俾佢由頭到尾係咁煲,去到最後先食,成個薯仔粉曬。澱粉質不嬲都係辣味嘅好朋友,所以最後食個薯仔嘅時候,非常有驚喜同滿足。🍖今次佢哋推廣十蚊一隻高

🍖今次佢哋推廣十蚊一隻高壓鍋嘅蠔,我哋要咗半打,自己用刀打開個殼,啲汁流出嚟,非常鮮甜,蠔非常大隻,時間煮得啱啱好,脹卜卜一啲都唔老。而且我哋有個驚喜覺得呢啲蠔真係非常新鮮,其中一個蠔打開嘅時候竟然有一隻蟹仔喺入邊,又係漲卜卜。所以呢個價錢,真係物超所值。希望我哋多啲做唔到嘅優惠同新菜式推廣。