幾年前都係與同一位姊妹來👭 饒宗頤文化館📍很有特色,每次來到都感到心曠神怡🍀原來呢度有得搞婚禮呢👰🏻‍♀️由當年的CoffeeFlow轉為Timeless Cafe,我地一樣當free flow咁飲coffee☕️🤭喜歡Timeless的日系裝潢,有tatami🤍亦有高枱,不過我們選擇了tatami🤍更舒適。感覺與世隔絕嘅環境,可以去到靜坐、睇書、閒談,渡過慢活嘅時光⏳一場來到,我試杯special drink☕️ 「有人喜歡藍」💙 藍柑橘鮮奶咖啡不過呢杯只有凍飲的~🧊加杯expresso就冇咁藍架喇🥹打卡要在之前呀📸好姊妹飲Matcha Latte🍵熱的拉花很美🤩其實我也一樣喜歡綠💚💚所以我地甜品叫咗杯Affogato係matcha味🍵💚好特別,未試過食雪糕咖啡係抹茶味🍵所以我認為好值得試👍🏻👍🏻至於點解有第4杯咖啡呢?☕️店員沖多咗杯貌似latte嘅dirty😆好啦,accepted ✔️精神啲都好☕️☕️☕️☕️女士圍埋一齊點少得甜品🍮所以除咗Affogato, 仲叫了waffle🧇唔會太巨型,啱晒2位女士食👭朱古力蜜糖牛角酥waffle🧇配vanilla ice cream🍨我最愛冰火交融嘅口感

喜歡Timeless的日系裝潢,有tatami🤍

亦有高枱,不過我們選擇了tatami🤍更舒適。

一場來到,我試杯special drink☕️
「有人喜歡藍」💙 藍柑橘鮮奶咖啡

不過呢杯只有凍飲的~🧊
加杯expresso就冇咁藍架喇🥹

打卡要在之前呀📸

好姊妹飲Matcha Latte🍵
熱的拉花很美🤩
其實我也一樣喜歡綠💚💚

所以我地甜品叫咗杯Affogato係matcha味🍵💚
好特別,未試過食雪糕咖啡係抹茶味🍵
所以我認為好值得試👍🏻👍🏻

至於點解有第4杯咖啡呢?☕️
店員沖多咗杯貌似latte嘅dirty😆
好啦,accepted ✔️
精神啲都好☕️☕️☕️☕️

女士圍埋一齊點少得甜品🍮
所以除咗Affogato, 仲叫了waffle🧇
唔會太巨型,啱晒2位女士食👭
朱古力蜜糖牛角酥waffle🧇
配vanilla ice cream🍨
我最愛冰火交融嘅口感😋

甜品之前,其實都食咗鹹點呢。😌

Menu同上一手cafe好似,都係有龍蝦包,今次就試龍蝦🦞pasta🍝

另外輕食menu有黑松露蟹肉醬多士,配沙律🥗
但係一啲都唔輕食囉🤣 有成8塊toasts🍞

Last but not least, 明太子雞翼,高度推薦💯
即叫即炸,熱辣辣,聽店主講,佢嘗試過唔同溫度、時間咁研製,比我地食呢款係好juicy, 一食真係爆汁,好滿足😋😋
2023-09-16
  • 有人喜歡藍