2017-08-03
香港食日本菜嘅餐廳真係好多選擇,特別日式拉麵、壽司、串燒樣樣都有,唯獨專食日本漢堡嘅餐廳真係唔常見,今次工作以外經過銅鑼灣見到依間以日本漢堡為主題嘅餐廳真係忍唔住入去要試一試。餐廳內裝潢簡約,而且座位都好闊落、舒適啱晒同朋友聚會。而今次食午餐時段係半自助形只要點主菜,就可以免費喺沙律吧嗰度任食,真係非常之抵。自助區內約有30款食物、飲品選擇,由新鮮嘅沙律菜、麵條、甜品、水果、飲品、雪糕樣樣都有而且味道都唔錯,基本上純食自助區已經好飽,哈哈。而且佢啲甜品都係自家製,我就特別鐘意佢個朱古力撻,朱古力味相當濃郁,真係忍唔住食咗三個。辣肉醬漢堡包食到差唔多主菜就出現了,呢個漢堡包份量都非常十足,最特別就係佢提供咗一個紙袋可以將漢堡包放喺紙袋入面食,令食果陣更方便非常,真係好貼心。味道方面,漢堡扒非常厚身,咬落去你會感受到佢好濃郁嘅肉汁,加埋蔬菜、辣肉醬口感非常豐富且惹味。安格斯牛肉漢堡牛肉漢堡同樣非常厚身且牛肉味亦都好出,真係啖啖肉好滿足,就算唔加醬汁亦都好好味。整體味道真係唔錯,特別鍾意佢自助區可以任飲任食,真係個胃有幾大都唔怕。
自助區內約有30款食物、飲品選擇,由新鮮嘅沙律菜、麵條、 甜品、水果、飲品、雪糕樣樣都有而且味道都唔錯,基本上純食自助區已經好飽,哈哈。
而且佢啲 甜品都係自家製,我就特別鐘意佢個朱古力撻,朱古力味相當濃郁,真係忍唔住食咗三個。
辣肉醬漢堡包
安格斯牛肉漢堡
牛肉漢堡同樣非常厚身且牛肉味亦都好出,真係啖啖肉好滿足,
就算唔加醬汁亦都好好味。