2020-02-24
咁啱做野經過尖沙咀,行到腳軟之際⋯⋯無意中入左去呢間「愛茶」!諗住買返杯茶抖一抖😌點不知呢間真係唔介紹都唔得❗️原來係重量級茶莊「英記」創立嘅茶飲店🤩難怪杯茶咁高質素😎🔹鮮果香片$45 :我真係第一次飲到咁重量級嘅鮮果茶😍好足料!入面有西瓜🍉、奇異果🥝、新鮮菠蘿🍍、提子🍇、西柚🍊、士多啤梨🍓同埋青檸😌超多款式😍啲生果多到塞滿晒成杯野😂重點係佢啲生果真係好新鮮,完全冇氧化,冇乾身👍🏻而茶底我就揀咗香片,飲落清新得嚟又唔會蓋過啲鮮果味☺️🔹青提奶蓋大理石$30(中杯):經店員介紹,我同事就揀左呢杯😎佢個名叫「大理石」原來係有原因‼️因為沙冰嘅天然紋路同大理石紋好相似,所以就命名為「大理石」❗️至於味道方面,飲落青提沙冰好清甜,一啲都澀口👍🏻仲食到有果肉🤤另外佢個奶蓋都做得唔錯,唔會太過膩口同厚實😍飲落係比較輕盈,值得一讚嘅係,奶蓋嘅芝士味唔會得個「咸」字😎竟然比我地誤打誤撞搵到間好野,下次我識路啦🥰評分味道:5/5環境:4/5服務:4/5性價比:4/5回頭率:4.5/5
竟然比我地誤打誤撞搵到間好野,下次我識路啦🥰
味道:5/5
環境:4/5