招聘中
2017-04-06 415 瀏覽
平時週末,行過太古城Aeon Style 呢間餐廳都排哂長龍。今日平日又見無咩人排,所以走咗去試一試! 係Counter 比咗錢,就可以坐係Bar 枱等野食! 麵豉湯-入口即刻就覺得十分香濃,唔似係平時啲餐廳咁用粉沖。 麵豉湯入面有一片片煮到入口即融嘅蘿蔔片,唔會太咸。只係略嫌湯料不多,對於湯渣控嘅我黎講,如果多番少少豆腐,昆布就更好! (題外話. 有無人都有開麵豉湯蓋困難症架? 次次都好難開😂)三文魚丼- 八片三文魚刺身伴以一朵小菊花🌼作點綴。刺身肥瘦均勻,色澤幾靚,唔會似某些餐廳鮮色得好似染上去咁。 👍🏻三文魚刺身都有一定厚度,絕非薄薄一片,得個樣。 魚生飯尚有少少餘溫,都幾軟熟,唔係硬到一舊舊涷冰冰的,亦都唔會太酸,剛剛好。海膽三文魚丼- 重點黎啦! 海膽佔成四分一個碗,加上五片三文魚刺身,同埋果朵招牌小菊花🌼。海膽唔會溶到一pat pat,十分鮮甜,絕無腥味,以咁嘅價錢黎講分量都算抵! 總括黎講,呢間餐廳既性價比都幾高,希望下次黎都唔洗排隊啦!

係Counter 比咗錢,就可以坐係Bar 枱等野食!
麵豉湯
麵豉湯
麵豉湯-入口即刻就覺得十分香濃
! (題外話. 有無人都有開麵豉湯蓋困難症架?
次次都好難開😂)
難開的蓋
海膽三文魚丼- 重點黎啦!

總括黎講,呢間餐廳既性價比都幾高,希望下次黎都唔洗排隊啦!