2019-03-31
近期跟朋友係深圳食咗個酸菜魚令我一試難忘,返咗香港成日都心掛掛,我就上openrice搵吓邊度有得食,就被我搵到依間巢私廚果然裝修靚之外,服務同食物都相當好。侍應先安排我入坐,一坐底見到D碗碟全部都印上餐廳名外仲有鳥係度,有時除食物外擺設跟裝修都係令餐飯開心指數提升,第一樣叫嘅當然係我最想食嘅酸菜魚因為今日同行人食唔到辣,唯有叫少少辣初初我都有點怕會令個魚失色,好彩又無仲好野味,魚我哋就揀咗貴花魚因為無骨又夠滑,魚嘅份量又多仲有D薯粉索灑D酸辣湯非常好,令我不停食連湯都飲埋,如果間餐廳無其他野有只有酸菜魚都能夠滿足到我,當然因同行人唔愛辣就叫多個炒土豆,因為土豆做得好唔係咁容易,依個夠鑊氣又唔會肥淋淋仲炒到D土豆爽口,我朋友差唔多成碟食灑需然對於佢嚟講點都係辣,不過佢跟我一樣食得好開心。