2019-07-31
今日突然好想食辣野,又早咗少少去食lunch,就博一博睇下十二味駛唔駛排長龍。結果,第2張到我地,Yeah!!同事叫麻婆豆腐,我心諗,咁難得食到,點解叫d 咁普通嘅款式。點知,佢係最好味個款唔太辣,易入口。麻味好香,好出色,花椒,八角,豆瓣醬,仲有其實香料,好有層次。豆腐亦好滑。好食麻辣香煱,可以揀雞翼/豬/牛,我地揀咗雞翼。好多配料,薯條好食,野味不過唔夠辣,有d失望。如果可以再辣d就會very good。酸菜魚,份量好足,我見好多一個人黎食lunch嘅都會叫依款。開頭無攪d酸菜就食魚片,魚片有d 淡水魚嘅泥味。之後攪咗幾下d酸菜,連同酸菜同湯,加埋飯一齊食,即時無咁泥味,魚嘅鮮味出返黎,好好味。真係依款餸都夠食一碗飯。整體唔錯,好食,份量足,用料新鮮,不過如果鐘意食辣嘅,就會有d失望。