2010-09-11
呢日同一班識左好幾年ge死黨食飯。大家明明住近d旺角,但搞手都係揀左去銅鑼灣間鋪。唔緊要啦,當出黎見下世面啦。因為我地預先book左台,加上做去到,所以好快已經安排到位俾我地,等都唔洗等咁濟。真好。我地坐果度係卡位,而且係比較入嘅位置,岩哂我地咁多人,可以盡情傾計。一坐低,大家就肚餓啦,即刻狂叫野食。叫左啲魚生、炒蜆、SUSHI等。仲叫佢開埋個火鍋,有肥牛、烏東ETC..(當下覺得咁GE價錢有埋火鍋真係好抵)啲野都好快到,呢樣係抵讚的。啲三文魚刺身、炒蜆、SUSHI都好正,火鍋果啲都好好味。仲有一條秋刀魚,我覺得有D,唔係太鍾意。但野食嘅話,咁嘅價錢好抵食啦。甜品就有好多好多好多好多嘅雪米茲,叫到成枱都係,最岩我呢甜怪!某程度上我呢晚係食雪米茲食飽的。另外一樣好好就係啲野飲任飲啦。佢有蘋果綠茶同埋汽水可以叫。蘋果綠茶係啲員工幫你添,比較方便。而汽水就要係咁入紙叫,最後變左成張枱都勁多隻杯,啲員工又執得慢,好「牙」位。講起啲員工就開始火起啦。成晚最不滿真係啲員工。講野串貢貢唔緊要,又唔小心。我個朋友想叫人幫手加綠茶,叫左成十分鐘都冇人應。好啦終於有人認啦,個員工又心不在焉。拎起隻杯,係我
講起啲員工就開始火起啦。成晚最不滿真係啲員工。講野串貢貢唔緊要,又唔小心。我個朋友想叫人幫手加綠茶,叫左成十分鐘都冇人應。好啦終於有人認啦,個員工又心不在焉。拎起隻杯,係我地啲袋上面「針」茶。又唔望住你倒,最後啲茶倒哂落我朋友個袋到,個杯空嘅。好啦「針」番杯茶,倒歉都冇句就去左拎抹枱抹地塊布黎抹我朋友個書包......乾淨都俾你抹到污濁啦。真係唔知俾咩野反應好。
不過點都好,除左呢件事之外,呢間餐廳食野抑或朋友聚會都唔錯嘅