收工約左朋友去淘大食lunch, 雖然係星期六既下午,但估唔到都幾冷清。入邊環境好大, 三個人安排坐卡座, 幾闊落舒適。上菜速度真係超級快👍D野食勁快就上晒枱。✨336抄飯 : 見佢係招牌菜就試下, 味道唔錯但其實材料,主要得D生菜絲同埋蝦, 仲有D超細粒唔起眼既肉碎,感覺有D普通。✨小籠包($36) : 個皮估唔到幾薄, 幾多汁~唔錯✨皮蛋豆腐👎👎👎👎👎👎👎😖: 估唔到加左料......食到曱甴!!!!!!!真係有陰影, 唯有換其他野食💀搞到之後一路食野都要驗清楚有無昆蟲.......😖😖😖😖真心hard feeling✨魚籽煙壎蛋($18蚊隻): 蛋帶點流心~煙壎味好勁, 好似食左支煙咁,個人唔係太喜歡✨蔥油麵:  撈埋D蔥味道幾香, 好食過炒飯, 不過我自己就唔太like D 蝦乾咬落"卜卜"聲, 唔知係 腸定係殼。✨雪菜肉絲年糕:質感煙韌得黎唔會太硬,味道比較清淡✨蒜泥白肉:肉片入邊包左青瓜條,點埋醬汁同蒜泥唔錯。粉皮Q彈, 不過個汁甜左d✨平心而論,食物唔差,上菜快,員工加茶加得密。不過大大隻曱甴起碟面果下真心有陰影,black list 唔會再幫襯。其實開頭食一路都有隻烏英
上菜速度真係超級快👍D野食勁快就上晒枱。
336抄飯

✨小籠包($36) : 個皮估唔到幾薄, 幾多汁~唔錯
小籠包

✨雪菜肉絲年糕:質感煙韌得黎唔會太硬,味道比較清淡

蒜泥白肉
✨平心而論,食物唔差,上菜快,員工加茶加得密。不過大大隻曱甴起碟面果下真心有陰影,black list 唔會再幫襯。其實開頭食一路都有隻烏英仔飛黎飛去好擾人。 牆邊仲有蜘蛛仔失驚無神爬出黎,要朋友幫手ko 左佢。🙄自問都算脾氣好,換左佢就算。不過咁大間餐廳,有好環境,但衛生同樣重要,希望多加留意💪🏻
2017-10-07
小籠包