1K
2022-01-28 52 瀏覽
👧🏻😋👅🍽✨Homeland (大角咀牡丹大廈) 野食好正💛 野飲唔掂💔-💛比較colourful既裝修同menu style, 同佢主打手工意粉好唔match🤣 如果行返型格風, 成個dining experience會再正D💛但未搞style之前, 好希望個水吧搞返好🤮💛出菜速度唔錯, 員工唔算超有禮, 但都主動既-🇪🇸🐖 西班牙伊比利亞豬肩肉 $148✨落單已問9成定全熟, 9成好正個面煎到少少焦焦地, 但切開仲有少少粉紅色, 肉嫩多汁✨半肥瘦, 近皮既脂肪漏晒油口水都流埋出黎✨配菜係煎香既翠肉瓜同薯蓉, 夠熱, 薯蓉好滑, 仲有D食用花瓣😂 幾有心機✨仲有唔知係咪spanish style既醃菜, 唔太岩我地口味-🌶🦐🍝 冬蔭公海蝦闊條麵 $118✨都係signature? 好多人食, 真係唔錯, 冬蔭公汁好香濃, 夠出味✨闊條麵有al dente但就唔太食得出係手工✨蝦肉唔梅, 都算唔錯, 擺盤同dressing都有心機-🇩🇪🍖🥔德國腸拼盤 $78✨驚喜! 薯蓉墊底腸分段插落薯蓉, 有德國酸菜伴碟✨七十幾蚊唔會係D高級腸, 但三種腸都對得住個價錢, 煎香左油香同味道都唔錯-
👧🏻😋👅🍽✨
Homeland (大角咀牡丹大廈)
野食好正💛 野飲唔掂💔
💛但未搞style之前, 好希望個水吧搞返好🤮
💛出菜速度唔錯, 員工唔算超有禮, 但都主動既
🇪🇸🐖
西班牙伊比利亞豬肩肉 $148
✨半肥瘦, 近皮既脂肪漏晒油口水都流埋出黎

🌶🦐🍝
冬蔭公海蝦闊條麵 $118
✨闊條麵有al dente但就唔太食得出係手工
✨蝦肉唔梅, 都算唔錯, 擺盤同dressing都有心機

🇩🇪🍖🥔
德國腸拼盤 $78
✨驚喜! 薯蓉墊底腸分段插落薯蓉, 有德國酸菜伴碟

🥗
田園沙律 跟餐
✨只係主菜有跟, 份量OK既, 菜都新鮮
✨個黑醋超酸! 真係好好好好好酸😂 I like it haha

🧀🍓🥛
芝士奶蓋士多啤梨牛奶 跟餐+$18配
✨粉紅色底白色面, 仲有半粒士多啤梨卡係杯邊, 睇落都唔錯
☁️不過飲落就係旺角樓上cafe既質素😂 所謂芝士奶蓋係鹹鹹地杰身D既奶

🍌🍫
香蕉朱古力 冇得跟餐 $36
☁️諗住算啦頭先果杯跟餐價可能cheap D, 呢杯冇得跟餐要原價買, 應該好飲喇掛
☁️飲香蕉野最驚就係香蕉syrup味, 佢exactly就係囉😂 雖然都係三十幾蚊, 但飲完杯野真係令咁好食既野食downgrade晒, 寧願你收貴我10蚊打D真香蕉入去啦🥲
🌿🍫
薄荷朱古力 冇得跟餐 $36