2018-06-13 48 瀏覽
想起觀塘搵間又好食又價錢唔貴又可以坐好耐嘅餐廳真係唔容易,今次依間d野食算係ok,而且坐得舒服。我同班朋友諗住搵個地方可以一邊吹水一面食野,雖然依家唔少工廈嘅餐廳都可以坐好耐,而且打卡一流,但係通常都要過$100一餐,我地又唔想駛好多錢,於是簡咗夜晚過嚟試下。我地一共5個人,於是佢安排我地坐樓上,雖然樓上裝修唔算好靚,不過坐位闊落,冇下面咁逼,而且staff 通常都起樓下,所以坐得耐都唔會太尷尬。依度茶漬飯好似幾出名,我d朋友就簡咗佢嚟試。佢算係打卡一流嘅野食,貌相一流,但係就唔多抵食,成碗野得3隻細細地嘅蝦,仲要開邊,不過味道唔算差。而我就叫咗牛肋骨飯,佢嚟到個樣就普普通通,但係就非常足料,有成4/5舊牛肋骨,亦有唔少蔬菜,牛肋骨炆得算淋,不過味道偏咸。
10 分鐘 (堂食)