2023-09-05
2058 瀏覽
呢排經常出沒尖沙咀,我哋帶住小寶去搵食,搵左間屋企人都推薦嘅金不換泰國餐廳🍴呢間餐廳我成個體驗比足分!❤️❤️本身驚要等位等好耐,但去到已經好快可以入座,職員好醒目咁幫我哋預備埋bb凳同兒童餐具。菜單款式好多,見到樣樣都想嗌。職員驚我哋坐得唔舒服,又幫我哋調整枱凳位置,好似開生日會咁,我哋一齊提早慶祝小寶生日🎂。上菜速度適中,職員會過嚟寒暄幾句,到左晚上八點,職員主動叫我哋望出窗,原來除左有海景睇之外,仲有煙花🎆 睇,超驚喜!食完離開餐廳仲主動送左隻軟冧冧嘅鎖匙扣比小寶,佢超級超級開心🥳!服務好好,食物水準都好高👍🏻🍤迷你拼盤(蝦餅、魚餅、香草雞)幾款都好好味,我個人鐘意蝦餅香草雞多啲,小寶超鐘意食,食完又要食🍍菠蘿海鮮飯材料好多,有腰果、菠蘿、蝦、蟹柳🐟酸甜鯧魚醬汁酸酸甜甜送飯一流,配搭埋魚肉,口感都好好🦀粉絲蟹煲以前食過唔同餐廳嘅粉絲蟹煲都覺得好麻麻,呢個蟹煲啲粉絲真係有蟹味,唔係剩係得淡而無味嘅粉絲,味道係融合埋一齊🥥椰青燉翅份量唔算多,啱啱夠三碗,但好惹味🧉龍眼茶有得揀熱或者冰,我哋兩種都有試,熱嘅更加帶出到龍眼香味,冰嘅反而比較甜啲,有機會加左少少糖醬金不換泰國餐廳 (尖沙咀)
服務好好,食物水準都好高👍🏻
🍤迷你拼盤(蝦餅、魚餅、香草雞)
🍍菠蘿海鮮飯
材料好多,有腰果、菠蘿、蝦、蟹柳
🐟酸甜鯧魚
醬汁酸酸甜甜送飯一流,配搭埋魚肉,口感都好好
🦀粉絲蟹煲
🥥椰青燉翅
份量唔算多,啱啱夠三碗,但好惹味
🧉龍眼茶
金不換泰國餐廳 (尖沙咀) @harbourcity
地點:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈2樓OT260-OT263號舖
#金不換泰國餐廳 #金不換 #泰國餐廳 #泰式餐廳 #泰式 #尖沙咀 #尖沙咀餐廳推介
#尖沙咀美食 #親子餐廳 #親子餐廳推介
#foodie #hkkol #hkrestaurant #hkfood #yummy #foodblogger #hkfoodblog #飲食推介 #crazy媽媽 #missmammy #missmammylove