2022-11-01
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 金城。漁 💥大隻仔今日去全香港數一數二,被譽為香港最好食頭五位嘅焗豬扒飯餐廳金城。漁。呢間餐廳大隻仔聽就聽得多,今日真係第一次嚟食,抱着十分之期待嘅心情,睇吓係咪真係傳聞中咁好食。呢間茶餐廳,比大隻仔想像中新淨同乾淨,大隻仔仲以為係一啲好舊式嘅茶餐廳。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 厚切豬扒芝士焗飯 $63送例湯飲品半價或汽水+$4大隻仔一入到餐廳坐低已經見到有兩三台食客食緊焗豬扒飯,即刻對餐廳信心十足,個個都食焗豬扒飯應該係餐廳嘅招牌食物,大隻仔連餐牌都冇睇就即刻叫左焗豬扒飯。😂😂嚟到已經好吸引,焗豬扒飯上面既芝士焗得微微焦香,蕃茄汁顏色夠鮮艷,唔會好淺色,淨係睇都覺得夠晒蕃茄味道。用叉吉起豬扒,芝士仲要係拉絲,豬扒真係同menu 形容一樣,厚切,唔會好薄,咬落有口感。咬一啖豬扒估唔到咁鬆化,唔乾柴,唔死實,仲要有少少肉汁,味道比想像中出色,跟住再試吓個炒飯底,夠香夠味,撈埋面頭茄汁芝士一齊食一大享受。跟餐例湯,味道太淡似開水,建議轉飲
💥 金城。漁 💥
大隻仔今日去全香港數一數二,
被譽為香港最好食頭五位嘅焗豬扒飯餐廳
金城。漁。
呢間茶餐廳,比大隻仔想像中新淨同乾淨
,大隻仔仲以為係一啲好舊式嘅茶餐廳。
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
🔥 厚切豬扒芝士焗飯 $63
送例湯
飲品半價或汽水+$4
😂😂
用叉吉起豬扒,芝士仲要係拉絲,
豬扒真係同menu 形容一樣,厚切,唔會好薄,咬落有口感。
跟餐例湯,味道太淡似開水,建議轉飲品。