餐廳: 聆渢咖啡廳
資訊:

2024-01-21 2654 瀏覽
大家好!我又來啦~ 今次,我去咗黃金海岸酒店嘅聆渢咖啡廳食午餐Buffet啦。入到去,環境靚緻到不得了,一望出去,就見到泳池水光瀲滟,真係賞心悅目到不得了👀。坐定定,我就搶先衝去試嗰燒海鮮🦐,大蝦又大又鮮,咬落去嘅質感啱晒口味!燒蔬菜焦香得嚟又唔會太乾,真係靚仔得滯。然後,天婦羅同焗帆立貝更加係香脆同軟滑嘅完美結合!唔少得我最期待嘅抹茶疏乎厘班戟同可麗餅啦!😋 紅豆腍而唔膩,班戟軟綿綿嘅;而可麗餅加上奶油同糖漿,話咁易就成功攻陷我啲甜品胃!話說,西班牙海鮮湯真係好有誠意,鮮味喺口腔裡滴溜溜轉,非常搶鏡!而且飲品選擇多又唔錯,藍妹啤酒冰涼過癮,真心解渴💦。總結嚟講,聆渢咖啡廳嘅食物質素同環境係絕配嘅。從餐廳到酒店嘅BB友善設施,到食物嘅推介點個個就係我回味無窮嘅原因😊。 下次有機會,我一定會再嚟試試室外嘅feel,想必喺咁優美嘅環境度享受美食,會係一個怡心嘅體驗!記得留意我嘅美食旅程update喇~