2025-01-03 0 瀏覽
我們叫了火焰麻辣雞煲,店員又點下火,原來加了酒,令雞煲更加香味濃郁。其實bb 辣即係半隻椒的辣度已經好夠,爆香了紫蔥,洋蔥,中芹,芫茜,勁香又惹味。金湯花膠桃膠雞鍋有半隻黃油雞,花膠,桃膠,紅棗,杞子,滿滿的膠原蛋白,而且很補身。啖湯好鮮甜,有南瓜及雞既香味,加入不少娃娃菜,打邊爐前一定要飲湯先。雞煲用上好多滑溜的雞塊,主要都係脾位,啖啖肉都好滑又入味。細雞煲已經夠2-3人食用,好足料。食完雞煲真係好暖身,我們打邊爐決定要雞湯,火鍋配料叫了雪花肥牛,碟牛份量都大,油脂分佈平均,牛肉味香濃又大大片。仲有蝦中寶真係好多蝦肉,見到原隻蝦仁,大大粒,比乒乓波仲要大,蝦滑鮮味,彈牙,甚有口感。西班牙黑豚豬真係好香好滑,肉香味濃。飲品仲好有儀式感,藍檸檬梳打檸味十足,百香果水果茶超多不同的水果,很香甜。