2018-02-23 463 瀏覽
平時嘅努力其實係唔會白費,所以今次比我搵到間唔錯嘅Dining House,首先環境闊落舒適,有大大塊落地玻璃望主外面嘅煩囂鬧市車水馬龍嘅情況與餐廳內係兩個世界,可以在這裡慢慢享受一頓豐富嘅晚餐,見到個推介金牌酸菜筍殼魚鍋$368,本身想吃小菜,但見到呢個就覺得唔錯,就係咁一切都改了,由小菜變成火鍋,菜牌亦轉了,最先就係完成了這個金牌酸菜筍殼魚鍋先,如果喜歡食酸辣湯嘅朋友,這個湯嘅味道就類似,但個湯再鮮味,可能用了魚湯底,另外鍋中有大量酸菜混埋筍殼魚肉一起,分量絕對唔少,而且魚肉夠晒鮮甜,重點係肉多少骨,肉質鮮嫩沒什麼土腥味,淡泊中帶著清甜、口感綿密,同平時食開嘅龍躉斑塊又係另一種口味!而個鮮蝦雲吞(半打)$98,同鳳城水餃(半打)$98,兩者都係用料十足,原隻彈牙爽口蝦肉,而後者重有煙韌彈牙嘅雲耳絲,夠晒口感,真係皮薄餡靚!見個湯咁入味,加埋多份野生竹笙$88放湯滾,入口時夠晒味道,吸收了湯中嘅精華,除了爽口外,帶酸帶辣嘅味道十分醒神!而個炸魚皮$58,就夠晒香脆,浸湯或就咁吃都唔錯!另外加多個四川粉皮$48,落湯浸泡後晶凝通透,入口時口感夠晒煙韌彈牙,配埋個湯就係一絕!最後加埋個楊

而個炸魚皮$58,就夠晒香脆,浸湯或就咁吃都唔錯!

最後加埋個楊枝金露$48,賣相已經絕對贏了,下面放了乾冰,好似仙境般散發著煙霧,加埋本身嘅爽口西米、香甜柚子肉、芒果肉,每啖入口都好有口感,完全夠晒滿足!

又品嘗了一餐豐富嘅晚餐!真係十分開心!
  • 金牌酸菜魚鍋