2020-11-25
放假梗係要去放鬆下~ 😙 去Megabox行吓,附近有間Nuttea, 一直都想試吓,今日有機會啦~ Nuttea 係台灣人氣全素茶飲店,主打堅果奶茶,2018年年底登陸香港~ Nuttea主打5種堅果製成的純堅果奶,加以不同的茶底、水果配搭出不同口味的全素飲品,純素素食者一樣可以飲到。招牌奶蓋用上堅果製造,奶蓋厚而充滿堅果香。飲品有好多選擇,堅果奶蓋茶、水果茶、冷萃茗茶、堅果奶茶、堅果奶、咖啡等,真係花多眼亂~ 最後我哋揀咗每日限售100杯的「伯爵朱古力堅果奶蓋茶」🥰 同「芒芒堅果奶」😋伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $46單睇賣相已經覺得吸引!😍 上面係厚厚的朱古力堅果奶蓋,下面係伯爵茶~ 杯蓋上有教大家點樣品嘗~ 特別的蓋可以扣住,然後用鏟子鏟堅果奶蓋食~ 朱古力味香濃,帶少少鹹味,質地幼滑,正👍🏻 再大口飲,然後攪拌均勻飲,伯爵茶香同朱古力奶蓋好夾😋 難怪成為得獎飲品👏🏻芒芒堅果奶 $42睇落好似沙冰類飲品~ 芒果味好濃呀😍 堅果奶嘅特別香滑咪道同芒果味好夾~ 係好飲嘅👍🏻😋 下次一定會再去試其他飲品~ 😋👍🏻
伯爵朱古力堅果奶蓋茶 $46
芒芒堅果奶 $42