2019-01-13 23 瀏覽
今日冇乜野做就約左朋友去荃灣行街。咁岩見到過江龍拉麵店金田家,好似好耐冇食就決定去呢間食晚餐。舖頭有樣好,就係營業時間夠夜,岩晒我同朋友呢d貓頭鷹族,而且10點左右都仲有人入黎食野。舖頭裝修亦都唔錯,坐得舒服又有聖誕氣氛。入翻正題,野食方面,我同佢總數叫左2碗拉麵同1個小食。我叫左黑豚拉麵,而佢就叫左個辛子黑蒜拉麵。2個麵我地都幾滿意,湯飲落唔似味精湯,飲多d都唔怕。2個拉麵既配菜就差不多。呢間金田家好似有別於其他分店,佢會提供餐前小食,有三樣野食,都幾好食架,可以食住等拉麵!話曬都叫食晚餐,所以都叫多左個小食等我地食飽d。叫左個築前煮,都幾有日本特色,所以都係值得推薦。