餐廳: 金記冰室 (康怡廣場北座)
資訊:

2018-11-29 97 瀏覽
平時人山人海嘅金記冰室, 今日終於等到位入去朝聖啦. 去到食飯時間, 我哋好肚餓.首先我叫咗個海南雞飯加杯凍檸茶. 飲品有半價好抵。海南雞飯嘅雞好滑, 已經去咗骨,冇乜肥膏好健康呢. 啲飯係油米飯, 少少鹹, 又有雞湯嘅味。 好正 。 另外, 佢個配料好特別, 係豉油薑蓉再加花生。唔係辣椒油呀。 朋友就叫咗麻辣雞絲米線。相當有水準, 因為麻辣味辣得呢好潤喉。 唔會太辣子。 雞肉好多塊, 仲有芽菜同豆卜。 跟餐加咗杯杏仁茶蛋白, 出奇好飲。 另外呢我哋仲肚餓, 試左菠蘿海鮮炒炒飯。 但係菠蘿只有兩塊, 海鮮都係比較普通。
平時人山人海嘅金記冰室, 今日終於等到位入去朝聖啦.

去到食飯時間, 我哋好肚餓.

首先我叫咗個海南雞飯加杯凍檸茶. 飲品有半價好抵。
海南雞飯嘅雞好滑, 已經去咗骨,冇乜肥膏好健康呢.