2021-06-18 2130 瀏覽
金鐘, 雖然都唔少餐廳, 但大多數都係連鎖式快餐店, 稍為個體既茶餐廳, 我諗得哩間.抗疫措施做得都足, 仲有創意到賣埋廣告, 佢既另一間公司係旅行社黎, 真係物盡其用.雖然價錢比一般茶記貴, 不過金鐘區想食個五香肉丁餐肉出前一丁, 都唔係咁易搵. 原配係一塊餐肉一隻蛋既, 可以改為雙餐肉, 雖然五香肉丁唔係一般大牌子, 不過味道同口感都唔差太遠. 最點題既係佢杯凍奶茶, 雖然佢唔係冰鎮, 但絕對拍得住其他冰鎮奶茶, 有時反而係為左哩杯奶茶去食個餐.套餐係有配薯餅既, 不過好多時都會好快售罄, 到時只可以揀餐包仔. 雖然佢唔會好似某快餐店咁脆口, 但勝在大塊同分明既薯仔粒, 只不過就油左D.

2021-06-16