2023-12-18 40 瀏覽
呢間新式酒樓裝修好高級,坐得舒服唔會逼住晒,啲位好好坐呀!一啲傳統點心好似菜苗餃同潮州粉粿都整得好好,菜苗餃入面好多蝦肉好多菜苗,又有啲蒜蓉香,而粉粿入面就充滿粉葛肉粒同蔥,口感爽脆又豐富,兩款晚既皮都好薄好煙韌,口感真係好好👍🏻仲有啲平啲好少見既點心,有家郷炸油粿,油粿入面都係咸咸既肉餡,但外皮就炸到好脆,脆卜卜既外皮同豐富既餡料好夾,一啲都唔會油膩唔會食到成口油👏🏻呢度既小菜同樣出色,芋茸香酥鴨同普寧蝦多士都係我地有試既。芋茸香酥鴨就係整到芋角咁,外面酥脆,內芯就係軟糯既鴨肉同芋茸,芋味好濃,配鴨肉就最夾,熱辣辣咁食,酥脆香口!另外既蝦多士就炸得金黃香脆,蝦肉好爽彈,放係鬆脆既多士上面,口感一絕🫶🏻
呢間新式酒樓裝修好高級,坐得舒服唔會逼住晒,啲位好好坐呀!