2023-06-07 357 瀏覽
個人非常鐘意食韓燒,蝴蝶村炑八以前成日都去,食物水準幾高,不遜於市區各店。直至無啦啦變放題就少去咗,後嚟先知其實坐低唔一定要食放題之後,又開始多咗幫襯。我同家人一坐低就會叫酒塔。啤酒加韓國燒酒,好好飲,有時仲會有得揀燒酒嘅味,正呀,柚子味最好飲。唔飲酒都仲有好多種類梳打飲品,有凍有熱揀。到主打食嘢,一定一定叫厚切豬腩肉(삼겹살),同鰻魚(장어),如果有胃口就會叫埋牛肋骨(一匹布咁長嘅),呢幾款坐低一定要叫、一定會叫。以前仲會叫埋醬油蟹添,但人少咗店長都話唔敢入貨,始終海鮮嘢新鮮好緊要。有時多d人食就叫多份牛,全部食物都好新鮮。絶對冇話人少咗就求期咗。仲有係,由我响呢間食韓燒食咗咁耐發現有位小妹妹都好勤力打工中,呢個新世代仲有咁長情員工,真了不起,小美好厲害。

2023-06-06