Al Forno 係銅鑼灣區,日頭賣咖啡意粉輕食特色甜點,夜晚搖身一變做西餐廳飲酒。因此佢分咗日夜兩個餐牌,想食特色小食要5:30之前坐低,上網睇都唔少人話做無足功課夜晚坐低咗先至知道食唔到佢地既Croffle。.鹹牛肉炒蛋流心花生醬牛窩夫 💲88⭐️3.8/5每檯必點餐廳名物係呢個鹹牛肉炒蛋Croffle,Gimmick 打卡菜式。我就係比呢一個咁長嘅名,同埋一班 Foodie 嘅相吸引咗。鹹牛肉炒蛋🤤 ➕ 花生醬🤤🤤 ➕ 牛窩夫🤤🤤🤤 我全部都愛。食物質素四平八穩,一碟有幾件Croffle 仲可以淋花生醬。配埋鹹牛肉炒蛋食雖然聽起上嚟有啲古怪,但係食落其實係夾嘅。.Latte Tiramisu 💲58⭐️2/5集咖啡☕️➕甜品🍮 於一身既打卡系飲品,見到個個都叫就跟住叫。用鐵籤串住勁粗既手指餅,上邊鋪上Tiramisu cream ,下面就係一杯最簡單既Latte。但係容許我直接講一句,呢個甜品有點伏。首先手指餅幾難食下,可能係我食唔慣,個感覺好似食緊下價嘅餅乾,Cream 好甜亦淨係得甜味。杯Latte 質素都好麻麻🥲🥲 唔知係咪因為當係甜品,似乎加咗糖,我飲咗三份一就放棄。.🔸總括:
鹹牛肉炒蛋流心花生醬牛窩夫 💲88
⭐️3.8/5
Latte Tiramisu 💲58
⭐️2/5
🔸總括:牛窩夫🧇雖然未至於有驚喜但算唔錯,如果鍾意食呢個菜式,會係一試無妨系列。
Latte Tiramisu
Latte Tiramisu