2017-03-19
提早為好友慶生, 最近實在太懶惰了所以都沒有更新食評一月份的生日飯現在才有空寫上🙈因為好姐妹想試一試呢間西餐廳嘅關係, 所以預先一早訂咗枱, 當日七點來到客人唔算太多, 場內比較暗, 影相都影得唔係咁靚🙄場內有個倒吊既巴黎鐵塔, 好特別既一個設計♥️同好姐妹食左d小食 & 生蠔除左原味生蠔外, 仲叫左呢走比較少有既幸福二重奏, 係將海膽同蟹除放上生蠔面, 食落海膽其實唔算好香好濃, 不過勝在冇怪味, 而生蠔肉質都算新鮮但略然缺少蠔香味, 味道而言中規中矩串燒併盤每個款式都有, 炸物既咸香味都足夠, 不過有d串燒火喉過左少少火導致有點干, 選擇下秋葵 & 蕃茄煙肉串, 蕃茄煙肉串保持到濕潤口感, 味道也不錯! 香烤蜜糖雞翼這個算係比較好味的一道菜式甜甜的蜜糖包住雞翼, 雞翼輕輕烤香外層, 咬落內裡充滿水份, 肉質很細嫩的! 味道不錯👍🏻這杯我都忘了叫士多啤梨咩了飲落甜甜的但唔會太過糖, 感覺有點creamy可以話係一杯沙冰, 內裡有一條試管可按照自己中意既程度加入外形粉系十分適合女仔♥️😆😆😆野食方面唔算十分有驚喜, 中規中矩唔好放咁大期望不過呢度既氣氛做得幾好, 好適合膽朋友同事把酒當歌飲
一月份的生日飯現在才有空寫上🙈 因為好姐妹想試一試呢間西餐廳嘅關係, 所以預先一早訂咗枱, 當日七點來到客人唔算太多, 場內比較暗, 影相都影得唔係咁靚🙄 場內有個倒吊既巴黎鐵塔, 好特別既一個設計♥️ 同好姐妹食左d小食 & 生蠔 除左原味生蠔外, 仲叫左呢走比較少有既幸福二重奏, 係將海膽同蟹除放上生蠔面, 食落海膽其實唔算好香好濃, 不過勝在冇怪味, 而生蠔肉質都算新鮮但略然缺少蠔香味, 味道而言中規中矩 串燒併盤每個款式都有, 炸物既咸香味都足夠, 不過有d串燒火喉過左少少火導致有點干, 選擇下秋葵 & 蕃茄煙肉串, 蕃茄煙肉串保持到濕潤口感, 味道也不錯! 香烤蜜糖雞翼
這個算係比較好味的一道菜式
甜甜的蜜糖包住雞翼, 雞翼輕輕烤香外層, 咬落內裡充滿水份, 肉質很細嫩的! 味道不錯👍🏻 這杯我都忘了叫士多啤梨咩了
飲落甜甜的但唔會太過糖, 感覺有點creamy
可以話係一杯沙冰, 內裡有一條試管可按照自己中意既程度加入
外形粉系十分適合女仔♥️😆😆😆
野食方面唔算十分有驚喜, 中規中矩唔好放咁大期望
不過呢度既氣氛做得幾好, 好適合膽朋友同事把酒當歌
飲下野輕鬆下👏🏻