2022-11-26 41 瀏覽
呢到嘅Croffle/Pizza都極邪惡 大家一定要嚟試 ʕ•ᴥ•ʔ 餐廳地方比較細 位置唔多 但裝修就真係幾有特色 入面有超多bearbrick 啱哂鍾意bearbrick嘅朋友去打吓卡(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 另外仲可以係openrice book定位 都幾方便💛𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗕𝗿𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗖𝗿𝗼𝗳𝗳𝗹𝗲 自家製蟹餅配太陽蛋牛窩夫 ($148) ☞ 𝟵/𝟭𝟬見到好多人都係嗌花生醬個款 但我實在覺得太邪惡 同埋怕會太漏 所以就揀咗蟹餅呢款 但又幾驚喜喎❗️雖然價錢偏貴 但賣相已經好吸引🤤Croffle好鬆脆 濃郁嘅牛油香味配上蟹肉 無諗過鹹味Croffle原來都唔錯喎♪(´ε` )另外自家製蟹餅有滿滿嘅蟹肉🦀配上流心太陽蛋同埋蒜泥蛋黃 令到兩者唔會太乾 個人覺得個醬都幾加分 鹹鹹甜甜咁都幾夾好好食🥰除咗伴碟嘅沙律菜之外 仲有少少嫩波菜中和一下膩感~𝗕𝘂𝗳𝗳𝗮𝗹𝗼 𝗪𝗶𝗻𝗴𝘀 ($88/𝗽𝗰𝘀) ☞ 𝟳/𝟭𝟬調味適中 味道不過不失 作為小食都唔錯~𝗖𝗮𝗿𝗻𝗶𝘃𝗼𝗿𝗼 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 食肉獸 ($148) ☞ 𝟭𝟬/𝟭𝟬賣相雖然唔太吸引 但好有驚喜❗️Pizza好足料 芝士拉絲效果十足 而且落咗極多芝士

☞ 𝟵/𝟭𝟬

調味適中 味道不過不失 作為小食都唔錯~

賣相雖然唔太吸引 但好有驚喜❗️Pizza好足料 芝士拉絲效果十足 而且落咗極多芝士 啱哂芝士控💛係我食過最邪惡最好食嘅pizza沒有之一!! 我哋最後食唔晒 拎咗幾塊返屋企 再焗都好好食🥺
食肉獸

𝗛𝗲𝗻𝗱𝗿𝗶𝗰𝗸 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 (𝗛𝗼𝘁 $68) ☞ 𝟯/𝟭𝟬
(𝗛𝗲𝗻𝗱𝗿𝗶𝗰𝗸𝘀, 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲, 𝗥𝗼𝘀𝗲 𝗦𝘆𝗿𝘂𝗽, 𝗠𝗶𝗹𝗸)

無諗過cocktail都會有拉花 賣相都幾靚嘅 但味道就真係唔太啱我口味 佢係指定served with hot 我以為襯熱飲會好飲啲啦 但個人覺得gin嘅苦味加上朱古力嘅甜味唔係太融合到 所以飲落有啲奇怪 反而凍咗會好啲😂😂所以我都唔係好明點解佢要set咗熱上??😂

𝗖𝗿𝗮𝗳𝘁 𝗕𝗼𝘁𝘁𝗹𝗲 𝗕𝗲𝗲𝗿 - 𝗗𝗿𝗲𝗮𝗺 ($58) ☞ 𝟳.𝟱/𝟭𝟬

相比起自己個杯 我就比較鍾意佢地啲手工啤喇🥺呢到手工啤係獅子山下嘅 總共有三款 每款個名都幾特別 有獅子山下、追求同夢想 無夢想嘅我地就梗係揀夢想啦🤞🏻入口唔太苦澀 口感反而幾清爽 相比起平時嘅手工啤更易入口 仲帶點麥味同淡淡嘅桂花味 值得推薦🥰

❣️價錢雖然唔算平 但pizza同croffle都好好食 而且選擇都幾多幾特別 果然係人氣Cafe💛

推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3.5/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4/5】

ғᴏʟʟᴏᴡ ᴍʏ ɪɢ ☞ sɪᴜ4ᴍᴀɪ_ɪɴᴛʜᴇʜᴏᴜsᴇ
食肉獸