2024-01-07
大家平時唔知會唔會去希雲街覓食呢😚?呢條街都有好多好好味嘅小店㗎,嚟緊再同大家一一分享🙌🏻!而呢間嘅poke bowl我成日都食,特別係夏天唔想食熱嘢嘅時候,或者想食得健康啲,又想佛系減下肥嘅時候😳,都會諗起呢度呢🤩~✨Build ya own bowl (salmon) $108你睇👀!個bowl堅足料㗎~魚生嘅材料好新鮮,仲可以自由配搭mix and match添😋~如果唔想諗,其實佢都有幾個default咗嘅配搭🤪不過做人最緊要有得揀嘛☺️!我今次揀咗嘅protein係三文魚,一半珍珠醋飯+一半沙律菜,配海帶芽、蟹籽同香菇,鍾意食菇嘅朋友~香菇係必點😍!!我仲加咗$15要牛油果🥑,記得以前嘅份量會多少少😕,不過依然係比靚嘅牛油果嘅~😄P.S.🫶🏻如果比較細食嘅朋友,記得少飯🍚~健康啲唔想食咁多醬嘅~都要記得少醬啊😉CP價:🌟🌟🌟🌟🌟Encore機會:🔥🔥🔥🔥🔥環境氣氛:🧸🧸🧸🧸🧸🔖 #Peek-A-Poke (希雲街) (銅鑼灣) @peekapoke📞 55957729🔍 銅鑼灣希雲街16號地舖#k_razyfoodie #k_razyfoodie 美國菜推介 #hkfoodie
P.S.🫶🏻
如果比較細食嘅朋友,記得少飯🍚~
健康啲唔想食咁多醬嘅~都要記得少醬啊😉
CP價:🌟🌟🌟🌟🌟
Encore機會:🔥🔥🔥🔥🔥
環境氣氛:🧸🧸🧸🧸🧸
📞 55957729
🔍 銅鑼灣希雲街16號地舖
#k_razyfoodie #k_razyfoodie 美國菜推介 #hkfoodie #hkfood #香港美食 #美食推介 #吃貨日常 #真實食評分享 #銅鑼灣餐廳推介 #拍拖好去處 #相機食先 #peekapoke #pokebowl #新鮮三文魚 #足料魚生飯 #夏天消暑推介