2024-03-20
🍱餐廳:Casamigos🏫地址:銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓☎️:24483888 銅鑼灣食店多不勝數,之前跟朋友去過呢間Casamigos,覺得相當不錯,今晚就同老公來撐枱腳,點了幾款美味的食物:~北海道帶子刺身帶子刺身新鮮肥美,口感鮮嫩,配搭日式麻油柚子醋的酸甜味道,增添了清新的風味,非常開胃,令我哋食欲大增,愛不釋口,這絕對是不容錯過的前菜😋~燻熟成吞拿魚薄片吞拿魚非常新鮮,質地柔軟,入口即化;燻熟的過程為吞拿魚增添了豐富的風味,散發出誘人的煙燻香氣,我哋每一口都能感受到魚肉的鮮味和燻熟的香氣,令人回味無窮👍~香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子沙沙鵝肝鮮美濃郁,外層酥脆,內裡柔軟,配上甜酸青瓜柚子沙沙,增添清爽口感,整體味道協調,口感豐富,最重要是沒有十分肥膩的感覺,美味之選❤️~香脆甜椒煎蟹膏蟹餅呢間嘅廚師真係掂!蟹膏蟹餅又係炸得外皮酥脆,內餡豐滿,蟹膏鮮甜濃郁,與甜椒又十分配搭,口感豐富,每一口都能品嚐到滿滿的蟹膏和蟹肉的鮮美,正👍~星加坡叻沙蕃茄醬煮藍青口藍青囗用料上乘,肉質鮮嫩夠軟熟,十分欣賞它細嫩的質感,真係唔係好多地方做得到,醬汁少許辣亦令我哋胃口大開😬
🏫地址:銅鑼灣駱克道487-489號駱克駅3樓
☎️:24483888
~北海道帶子刺身
~燻熟成吞拿魚薄片
~香煎鵝肝多士配甜酸青瓜柚子沙沙
~香脆甜椒煎蟹膏蟹餅
~星加坡叻沙蕃茄醬煮藍青口
總括嚟講,呢度有高級具品味的裝修,所有服務員工文質彬彬,面帶笑容,殷勤有禮,食物質素又非常高質,黎呢度用餐簡直係感受到五星級酒店的水平,我哋能夠享受了一頓十分愉快的晚餐,必定再來❤️